fbpx

Tags : говор на омраза

Ромалитико ја изразува својата општа загриженост за начинот на комуникација

Институтот за Истражување и Анализа на Политики – Ромалитико ја изразува својата општа загриженост за начинот на комуникација на социјалните мрежи во нашиот македонски виртуелен простор. Од анализата на тема говор на омраза забележуваме користење не само на навредливи зборови, туку и на фашистички изрази кои треба да бидат забранети. Истакнуваме дека користењето на фашистичките изрази кон ромската […]

ЗНМ, СЕММ, ССНМ и МИМ: осуда за говорот на омраза

Здружението на новинарите (ЗНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) го осудуваат говорот на омраза против тимот на невладината организација „Метаморфозис“ што интензивно се шири на социјалните мрежи по објавувањето на текст во порталот „Лидер“ со наслов „(ФОТО) ова […]