fbpx

Tags : градоначалник Костадинов

Градоначалникот Костадинов на одбележување на патрониот празник на ООУ „Маршал

-Денеска е 25. Мај кој во времето на поранешната СФРЈ се славеше како Ден на младоста и роденден на нејзиниот претседател Јосип Броз Тито. Денеска се празнуваше патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“ во Струмица, објави градоначалникот Костадин Костадинов. Лично им го честитав и на учениците и вработените кои организираа прекрасна приредба во чест на […]

Градоначалникот Костадинов ја продолжува посетата на Турција

-Работно и во недела далеку од Струмица, но со нови средби и искуства пак за нашата Струмица.Денеска во уште еден прекрасен град во пријателска Турција, Маниса. Остваривме работни средби со Валијата Јашар Карадениз и градоначалникот Џенгиз Ерѓун.Прекрасни домаќини, гостопримливи и пријателски расположени.Разговаравме за потенцијалите на нашите Општини и како да ги искористиме за поголема соработка […]

Градоначалникот Костадинов ја пречека Бадникарската поворка во општинската зграда

-Ден кога веста за Христовото раѓање први ја соопштуваат коледарчињата посетувајќи ги православните домови.Во духот на оваа традиција, како градоначалник и јас денеска ја отворив вратата на општинската зграда за дечињата – членови на детскиот хор при школата за веронаука на Струмичката Епархија, објави Костадинов. -Прекрасно беше чувството да се слушаат тие прекрасни деца кои […]

Градоначалникот Костадинов ги посети дежурните служби и штитениците од Заводот

-Ги посетив дежурните служби во Територијалната професионална противпожарна единица, Итната медицинска помош и Службата за стоматолошка здравствена заштита при ЈЗО Здравствен дом Струмица, Невропсихијатриската служба при ЈЗО Општа болница Струмица, СВР Струмица и Фабриката за вода при ЈПКД „Комуналец“ и им посакав многу здравје, успех и среќа во Новата 2022 година, објави Костадинов. Тој синоќа […]