fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов за Свети Никола

 Честитка од градоначалникот Костадинов за Свети Никола

Денеска се празнува големиот христијански празник Свети Никола – Чудотворец, или кај народот познат како светец кој е заштитник на децата, морепловците, девојките, сиромашните, учениците, патниците, трговците, пекарите, аптекарите.

Нека е за многу години празникот на сите семејства кои Свети Никола го имаат за куќна слава и нека е вечно името на сите што го носат неговото име.

Да празнуваме во мир, хармонија и благосостојба, да се радуваме на повеќе здравје и среќа за сите нас.

Share via
Copy link