fbpx

Tags : Свети Никола

Честитка од градоначалникот Костадинов за Свети Никола

Денеска се празнува големиот христијански празник Свети Никола – Чудотворец, или кај народот познат како светец кој е заштитник на децата, морепловците, девојките, сиромашните, учениците, патниците, трговците, пекарите, аптекарите. Нека е за многу години празникот на сите семејства кои Свети Никола го имаат за куќна слава и нека е вечно името на сите што го […]