fbpx

Tags : градски плоштад

Костадинов: Најголемата елка во државата е поставена на Градскиот плоштад

-Во Струмица не сакам да има простор за омраза, црнила и лаги.Сакам деновите кои ни претстојат да ја уживаме позитивата, љубовта, радоста на празниците!, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Новогодишните бои ја разубавија Струмица.Започна претпразничната магија! И оваа година Струмица блесна во полн сјај со новогодишното украсување на повеќе локации во градот. Најголемата елка […]

„Комуналец“ направи генералка на Градскиот плоштад по карневалот

-Генералка после карневалот на градскиот плоштад.Вредните работници од Kомуналец ќе го светнат плоштадот за да им биде чисто на дечињата кои ќе учествуваат на детскиот карневал, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

Нема да има музеј на градскиот плоштад

Во просториите на Домот на АРМ денеска се одржа повторена Јавна анкета за дел од Централното градско подрачје на делови од Блок 1 (УЕ1), Блок 30 (УЕ7), Блок 33 (УЕ4) и Блок 37/1 (УЕ5) во Струмица, со површина од 8,11 хектари. Јавната анкета по истиот е отворена до 27.07.2022 година и во тој рок заинтересираните […]