fbpx

Tags : граѓански организации

Проектот „Граѓанско сојузништво за репортери без граници“ презентиран пред граѓански

Центарот за истражување и анализи „НОВУС“ во партнерство со Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ ги презнетираше наодите од истражувањето колку репортерите од Југоистокот слободно известуваат и колку им веруваат и пред претставници на  граѓанските организации од Струмичкиот регион, каде се одвиваше и самото истражување. На средбата се разговараше како граѓанските организации да комуницираат со […]

Инфо ден за граѓанските организации за користење општински простории

Денеска во големата сала на домот на АРМ се одржа Инфо ден со претставници на граѓански организации за објавување на Јавен повик за распределба и доделување на општински простории – времено користење во касарната од страна на граѓанските организации. Според Тони Милушев, раководител на Одделението за локален економски развој, во рамките на една од многу […]