fbpx

Tags : Грант

Костадинов потпиша грант од 46 милиони денари за Струмица-паметен вело

Денеска потпишав договор за грант од Европската Унија со вредност од 749.210,70 евра односно 46.063.500 денари.Тригодишен проект кој Струмица ќе го направи Паметен Вело Град, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Следуваат уште многу проекти од странски извори на финансирање, а со цел подобрување на секојдневието на граѓаните.Моите зборови не се само празни ветувања, напиша […]

Повик за проекти за намалување на последиците од кризата врз

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на здруженијата и фондациите за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите луѓе, Агенцијата за млади и спорт (АМС) објави Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации. За оваа цел се предвидени 5 милиони денари од Буџетот, додека висината на поединечните грантови ќе […]