fbpx

Tags : хигиенски пакети

Црвен крст Струмица почна со делење хигиенски пакети и лектири

Волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска почнаа со  делење  3.000 хигиенски пакети и лектири за деца до 12 години од турска и македонска националност. Хигиенските пакети се наменети за семејствата, а оние што имаат деца добиваат и комплет лектири на турски и на македонски. Денес беа опфатени 93 семејства во селата Доброшинци […]