fbpx

Tags : Ифтарска вечера

„Комуналец“ организираше ифтарска вечера за вработените со исламска вероисповед

Во рамките на Рамазанските пости, а во организација на директорот на ЈПКД „Комуналец“ Љупче Љачев и со поддршка од Општина Струмица, за вработените во претпријатието од исламска вероисповед беше организирана ифтарска вечера. Во дворот на „Комуналец“ имаше прекрасно дружење на домаќините и гостите меѓу кои беше и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски. […]

Градоначалникот Костадинов и директорот на „Комуналец“, Горгиев, организираа Ифтарска вечера

-Во нашата традиција, храната е повеќе од оброк. Храната е дел од нашиот идентитет. Таа е добронамерност, споделување, отворен разговор, заедништво. Ифтарската вечера е потсетник на ваквите, вистински важни работи во животот. Со добар оброк, со убав муабет, со пријатели и побогати како личности и посреќни. Јас како иницијатор заедно со струмичкото ЈПКД „Комуналец“ вечерва […]