fbpx

Tags : исплата

Влада: Од денес стартува исплатата на минималната плата од 18.000

Од денес, 80.000 вработени, наши сограѓани, работници во различни дејности и индустрии, земаат 18.000 денари минимална плата според последните законски измени и дополнувања за раст на минималната плата од март годинава. Владата на Република Северна Македонија во дијалог со бизнис заедницата, синдикатите и сите засегнати страни во изминатиот период постигна договор за зголемување на најниските […]

Oд утре почнува етапната исплата на јануарските пензии

Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот KОВИД-19, соопштија од Владата. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата: Во вторник, на 26.01.2021 […]

Влада: Продолжен е рокот за исплата на финансиската поддршка од

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница донесе одлука за продолжување на рокот за искористување на средствата за финансиска поддршка на граѓани со низок доход, корисници на пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица, самохрани родители, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат […]

Почнува исплатата на правата од социјална и детска заштита за

Министерството за труд и социјална политика информира дека од денеска, 2 септември 2020 година (среда) започнува исплатата на правата од социјална и детска заштита за месец август 2020 година:  • Гарантиран детски додаток • Посебен додаток за месец 09/2020 • ЕПП за новороденче • Родителски додаток за трето дете • Родителски додаток за четврто дете • Единствен родителски додаток • Образовен додаток […]