fbpx

Tags : Италија

Градоначалникот Костадинов и претседателот на Советот, Даскаловски во посета на

-Нови промоции, размена на искуства, нови идеи и планови на завршниот дел од промоцијата на италијанско – македонска стопанска комора „АПИ НОРДЕСТ„ во Италија, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Бев почестен со признанието што ми беше врачено од претседателот на комората Мумир Шемши за мојот несебичен влог во Првата италијанско – македонска стопанска комора.И на официјалниот […]

Во Струмица вечерва се вееја знамињата во чест на македонско-италијанското

Вечерва во Струмица, на платото пред Центарот за култура беше одбележан Денот на пријателството меѓу Северна Македонија и Италија. Во присуство на граѓани, претставници на дипломатскиот кор во земјава и членови на Советот на општината говореа градоначалникот Костадин Костадинов и амбасадорот на Италија, Андреа Силвестри. Во своето обраќање градоначалникот Костадинов го потенцираше развојот на пријателството […]