fbpx

Tags : изборно собрание

Агенцијата за млади и спорт нема да го признае изборното

Ја известуваме јавноста дека Агенцијата за млади и спорт нема да ги признае резултатите од Изборното Собрание на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) коешто ќе се одржи утре и нема да учествува со свој претставник. АМС како единствено владино тело коешто е надлежно за работите од областа на спортот и вршење надзор над спроведувањето на […]

Второлигашите бараат откажување на изборното собрание и нов статут на

Тринаесет клубови од вторите лиги бараат да не се одржи закажаното Изборно собрание на Фудбалската федерација на Македонија. Клубовите бараат да биде формирана комисија во која ќе има членови од Агенцијата за млади и спорт, од ФФМ и претставници на клубовите, која ќе изработи нов Статут на федерацијата, кој ќе биде усогласен со законот за […]