fbpx

Tags : ЈИПР

Донација од ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН за

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион донираше автомобил марка „цитроен“ на Општина Босилово. -Имајки во предвид дека возниот парк во општина Босилово е во лоша состојба и често се соочуваме со проблеми во извршувањето на работните обврски оваа донација е од голема важност за нашата општина, инфомирашеградоначалникот Ристо Манчев. Додаде дека Општина Босилово започна […]

Заедничка обука за пружање прва помош за вработените во Центарот

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица се одржа заедничка обука за пружање прва помош за вработените во Центарот за развој на Југоисточниот плански регион и за Црвениот крст. Обуката се одржа во рамки на одбележувањето на Светскиот ден на првата помош, кој се одбележува со најразлични активности во текот на месец […]

ПРИЗНАНИЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈИПР ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА

Единствените доживотни, сигурни мотивации се оние што доаѓаат одвнатре, а најсилните од нив се радоста и гордоста што растат кога сте добиле признание дека сте направиле нешто добро во година која и покрај отежнатите околности вработените од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион интензивно работеа на секое поле. Министерот за локална самоуправа Горан Милевски […]