fbpx

Донација од ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН за општина Босилово

 Донација од ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН за општина Босилово

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион донираше автомобил марка „цитроен“ на Општина Босилово.

-Имајки во предвид дека возниот парк во општина Босилово е во лоша состојба и често се соочуваме со проблеми во извршувањето на работните обврски оваа донација е од голема важност за нашата општина, инфомирашеградоначалникот Ристо Манчев.

Додаде дека Општина Босилово започна постапка за набавка на машина за фрлење песок на замрзнати коловози, но исто така била обезбедено донација на уште една половна.

Share via
Copy link