fbpx

Tags : донација

Црвен крст донираше кебиња на болницата

Општинската организација на Црвен крст Струмица за потребите на детското одделение и Ковид центарот во ЈЗУ „Општа болница “ Струмица донираше 70 ќебиња со цел дополнително да се помогне на овие одделенија во кризната состојба предизвикана од вирусот Ковид-19. На малите пациенти од детско одделение се донираше и ужина со желба за побрзо оздравување. Донацијата […]

Ученици од СОУ „Никола Карев“ изработија и донираа постелнина за

Ученици од текстилната струка од  втора година од СОУ “Никола Карев” од Струмица, кои за прв пат ја изведуваат феријална пракса,  изработија детска постелнина, која беше донирана на  Детско одделение при струмичката болница. Според директорот на ЈЗУ „Општа болница Струмица“, д-р Наќе Гогов, донацијата од 30 постелнини за Детското одделение значи многу и уште позначајно […]