fbpx

Општинска донација за брзи ковид тестови за Здравствен дом Радовиш

 Општинска донација за брзи ковид тестови за Здравствен дом Радовиш

Општина Радовиш обезбеди 150 брзи ковид тестови за потребите на ЈЗУ Здравствен дом Радовиш на барање на директорката д-р Лимонка Илиевска.

Тестовите ги предаде градоначалникот Герасим Конзулов и воедно оствари средба со раководството на Здравствениот дом на која се разговараше за процесот на имунизација на населението.

Градоначалникот Конзулов ја потенцираше општинската поддршка за Здравствениот дом и изрази подготвеност за идна помош на оваа здравствената институција.

Инаку, брзите ковид тестови се користат за брзо детектирање на состојбата на пациентите и понатамошна интервенција во делот на лекувањето.

Share via
Copy link