fbpx

Tags : Киро Стојанов

(Видео) Велигденска честитка на Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп

Со празнувањето на Велигден, ние христијаните го славиме големиот настан што се случил по Исусовите страдања и смртта на крстот, како што севкупното велигденско таинство ни го пренесуваат евангелијата во Новиот завет. Велигден е празник, кулминација на сè што Бог направил во историјата на спасението. Исус, верен на својата мисија да го откупи човекот, ги […]