fbpx

Tags : клубови

Три милиони евра за непречено спроведување на активностите на спортските

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски денеска одржа прес-конференција на која зборуваше за континуираното вложување и обезбедување услови за квалитетни спортски можности од страна на АМС и Владата. На прес-конференцијата Мојсовски информираше подетално за одлуката на Владата да одобри 184,5 милиони денари, односно околу 3 милиони евра од програмите за ковид мерките […]

Второлигашите бараат откажување на изборното собрание и нов статут на

Тринаесет клубови од вторите лиги бараат да не се одржи закажаното Изборно собрание на Фудбалската федерација на Македонија. Клубовите бараат да биде формирана комисија во која ќе има членови од Агенцијата за млади и спорт, од ФФМ и претставници на клубовите, која ќе изработи нов Статут на федерацијата, кој ќе биде усогласен со законот за […]