fbpx

Tags : Книги

МАНУ ќе промовира четири изданија за македонскиот јазик

Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и институтот за македоснки јазик „Крсте Мисирков“ во вторник ќе промовираат четири изданија за македонскиот јазик. Ќе бидат промовирани колективната монографија „Македонски јазик- континуитет во простор и време“ , меѓународниот зборник „Погледи за македонскиот јазик“  изборот на македонски текстови „Македонска хрестоматија“ и дијалектниот атлас „Лингвистички атлас на македоснките […]