fbpx

Tags : комунални услуги

Костадинов:Нема да има покачени сметки за комунални услуги за струмичани

Покачени сметки за комунални услуги за струмичани нема да има. Струмица нема да биде како Прилеп и други општини кои за 60 проценти ги покачија сметките за собирање смет, рече денеска градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов на седницата на Советот на која одговараше на советнички прашања. https://fb.watch/fQ0tpiOurw -Граѓаните да бидат спокојни, јас, општина Струмица и […]

Во Струмица се одржа седница на Здружението на даватели на

Со цел за поголема соработка и подобрување на работата на Јавните Комунални претпријатија, вчера во Струмица Здружението на даватели на комунални услуги на Република Северна Македонија – АДКОМ ја одржа својата 31 седница. На седницата на АДКОМ, чиј председател е Зоран Горгиев, генерален директор на ЈПКД „Комуналец“ – Струмица беа присутни и десет представници на […]

Општина Богданци објави јавен оглас за субвенционирање на трошоци за

Врз основа на Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги бр.08- 1753/22 од 29.12.2020 година („Службен гласник на Општина Богданци“ бр. 20/20), Градоначалникот на Oпштина Богданци, објавува  ЈАВЕН ОГЛАСЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ  Општина Богданци ќе обезбеди средства од Буџетот на Општина Богданци за 2021 година […]