fbpx

Во Струмица се одржа седница на Здружението на даватели на комунални услуги

 Во Струмица се одржа седница на Здружението на даватели на комунални услуги

Со цел за поголема соработка и подобрување на работата на Јавните Комунални претпријатија, вчера во Струмица Здружението на даватели на комунални услуги на Република Северна Македонија – АДКОМ ја одржа својата 31 седница.

На седницата на АДКОМ, чиј председател е Зоран Горгиев, генерален директор на ЈПКД „Комуналец“ – Струмица беа присутни и десет представници на јавни комунални претпријатија од целата држава.

На седницата се разговараше за минатите и идните активности на зружението, а се разменија и искуства од тековното работење за време на пандемијата.

На седницата здружението АДКОМ за заменик предтседател го избра Бурим Каба, генерален директор на ЈПК „Стандард“ – Дебар.

Share via
Copy link