fbpx

Tags : конференција

Градоначалникот Костадинов учествуваше на конференција за корупција во спортот

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска учествуваше на конференцијата на тема „Отворено за корупцијата во спортот – со фокус на мерката ваучери“ којашто се одржа во домот на АРМ. Организатор беше Кабинетот на заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, а присуствуваа и Бил Вуд шеф на канцеларијата на Обединетите нации […]

Заев од Струмица:Европската идеја не смее да остане уценета од

-Ја прашувам ЕУ, од мојата европска Струмица која се граничи со Грција и со Бугарија. Дали ваквиот начин на одлучување во Унијата, при што една земја членка блокира цел  регион од крајно ирационални и националистички причини, е механизам со кој се  развива европската идеја? Ако не е, а знам дека не е, тогаш променете го […]