fbpx

Tags : Letno

Почнува летното сметање на времето

Од 2 часот по полоќ почна летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе треба да се поместат еден час понапред. Летното сметање на времето завршува на 27-ми октомври во 3 часот кога часовникот се поместува еден час наназад.Одлуката за воведување на летното сметање на времето е согласно директивите на ЕУ и на обрската од […]