fbpx

Tags : лични асистенти

Костадинов: Општината и оваа година обезбедува лични асистенти

-Oпштина Струмица како лидер во државата во грижата за лицата со попреченост вклучени во образовниот процес и оваа година обезбедува лични асистенти кои ќе им помагаат на учениците со попреченост во развојот.Грижата е тие да се образоваат, а не да им бидеме само друштво, туку да ги вметнеме во образовниот процес, да успееме да им […]

Општина Струмица објави јавен повик за ангажирање на 16 лични

                                                    ОПШТИНА СТРУМИЦА Врз основа на Програмата V2 – Програма за социјална заштита и заштита на децата на Општина Струмица за 2022 година („Службен гласник на Општина Струмица“ бр.27/21), се објавува: Ј А В Е Н  П О В И К завремен ангажман на 16 (шеснаесет) евидентирани невработени лица за вклучување во Проект „Лични асистенти […]