fbpx

Tags : Локален младински совет

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Локалниот младински

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и претседателот на Локалниот младински совет на Општина Струмица потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира „Медија Флеш“, а во кој активно […]

Локалниот младински совет и градоначалникот Костадинов во посета на Стационарот

-По претпладневната прва официјална средба во мојот кабинет со членови на новоформираниот Локален младински совет, која помина во мошне позитивна и конструктивна атмосфера, денес ја реализиравме и нашата прва заедничка теренска активност.Го имав задоволството, заедно со претставници на струмичкиот Локален младински совет , да го посетиме стационарот за бездомни кучиња „Лана“, објави градоначалникот Костадин Костадинов. […]