fbpx

Tags : Луда Мара

Во Богданци ќе нема повеќе излевање на фекалии во реката

Општина Богданци го реши проблемот со мешањето на фекалните и атмосферските води кои се излеваа во реката Луда Мара заради затнување на колекторскиот систем од наноси, при секои обилни врнежи. Деновиве, ангажираната фирма по распишаниот тендер која понуди најниска цена – ,,Вод Вар Инженеринг ’’ од Скопје, ги заврши активностите за изградба на атмосферска канализација […]