fbpx

Tags : Маларична болница

Градоначалникот Костадинов на увид во градежните работи во некогашната Маларична

Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците, членови на Советот и сограѓани од Турското маало во Струмица, денеска извршија увид во градежните работи на локацијата на некогашната руинирана маларична болница, а на која сега се прават мултифункционално игралиште и паркинг за потребите на црквата „Св. 15 Тивериополски свештеномаченици“ и џамијата. -Едно од клучните барања на сите жители […]

Продолжија градежните активности на просторот во поранешната маларична болница

-По завршената тендерска постапка, продолжија градежните активности на просторот на некогашната маларична болница, објави градоначалникот на Струмица, костадин Костадинов. -По расчистувањето на теренот, започнува изградбата на јавна површина за рекреација со надворешни спортски терени и паркинг со комплетна современа урбана опрема.Вкупната површина којашто сега се уредува има 2.800 метри квадратни за која од општинскиот буџет […]

Костадинов: Почна урнувањето на објектите и расчистување на теренот во

-Ветив дека ќе работам во интерес на граѓаните и ќе го слушам нивниот глас, тоа и го правам.Го решаваме долгодишниот проблем со просторот на којшто се наоѓа „маларичната“ болница во Струмица.Денеска започна рушењето на овој стар објект и останатите придружни времени објекти, а по целосното расчистување тука ќе изградиме повеќенаменско игралиште и паркинг, објави градоначалникот […]

На местото од Маларичната болница ќе се градат паркинг и

На местото од поранешната Маларична болница во Стрuмица ќе се градат паркинг и повеќенаменско спортско игралиште, а по почнувањето на процедурата на Советот на Општината, кога треба да се одбијат неколку барања за легализирања на објекти кои се времени, ЈПКД „Комуналец“ треба да почне со расчистување на происторот. Денеска ова го најави градоначалникот Костадин Костадинов […]