fbpx

Tags : медиумски писмен

„Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови:

Здружението „Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“ финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД). Основна цел на проектот е да се унапреди медиумската писменост и да се создадат вештини за критичко размислување и анализирање кај младите во […]

Медија Флеш“ го почна проектот „Читај меѓу редови и биди

Здружението за медиумска писменост Медија Флеш започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови и биди медиумски писмен“ финансиран и поддржан од стрaна на Општина Струмица. Овој проект има за цел зголемување на свеста на младите во општина Струмица за критичко размислување преку мотивација за креирање на сопствен став и одговорно изјаснување во јавноста, со користење на аргументи […]