fbpx

Tags : Меѓународна струмичка ликовна колонија

Костадинов ја отвори 59. Меѓународна струмичка ликовна колонија

-По 59-ти пат нашата Струмица ги отвори вратите за ликовните уметници – учесници на најстарата ликовна колонија во Македонија и една од најстарите на Балканот.Низ оваа колонија поминаа преку 1.400 ликовни уметници од сите светски меридијани со богато и докажано меѓународно реноме кои оставија исклучително богат ликовен фонд од преку 2.750 дела изработени во сите […]