fbpx

Tags : меморандум сорабокта

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Гимназијата „Јане

Денеска претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и директорката на струмичката гимназија, СОУ „Јане Сандански“, Невенка Стојанова, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог […]

Центарот за развој на Југоисточниот регион потпиша Меморандум за соработка

Министерот за животна средина и просторно плaнирање, Насер Нуредини, директорот на Агенцијата за планирање на просторот, Андријана Андреева и раководителот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Жулиета Ѓуркова вчера во Свечената сала во Владата потпишаа Меморандум за соработка, со кој сите страни ја изразија подготвеноста за соработка во процесот на изработка на  Просторен […]