fbpx

Tags : модерна опрема

Струмичката болница со нова модерна ендоскопска и лапароскопска опрема

ЈЗУ „Општа болница Струмица“ обезбеди и започна со работа со нова модерна ендоскопска и лапароскопска опрема за потребите на одделот хирургија, информираа од оваа здравствена установа. -Со лапароскопска хирургија се овозможува полесен третман на пациентите со минимални инвазивни третмани, помал губиток на крв, помал ризик од инфекции, полесно опоравување и пократок престој на пациентите во […]