fbpx

Tags : Народен Правобранител

Костадинов:Струмица е вистински пример за извонредна соработка помеѓу Општината и

-Струмица е вистински пример за извонредна соработка помеѓу Општината и Народниот правобранител, но поаѓајќи од фактот дека секогаш може повеќе и секогаш може подобро, јас сум безрезервно подготвен таа соработка не само да ја негуваме, туку постојано да ја унапредуваме, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Тоа беше заклучокот и дел од моето обраќање на […]

Нa телефонскиот број 0800-54321 бесплатно пријавете кршење на избирачко право

Како што соопштуваат од Канцеларијата на Народниот правобранител, отворени за граѓаните ќе бидат сите седум канцеларии на Народниот правобранител во Скопје, Битола, Кичево, Куманово, Струмица, Тетово и во Штип, со цел да им се помогне во остварувањето и заштитата на нивните избирачки права. Освен на бесплатната линија, граѓаните ќе можат за заштита на своите права да се […]

Пријавете повреда на избирачкото право на бесплатна телефонска линија кај

Во канцеларијата на Народниoт правобранител на денот на предвремените парламентарни избори во периодот од 7:00 до 21:00 часот ќе функционира беслатната телефонска линија: 0800-54321, на која граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право. Од прес-службата на Народниот правобранител соопштија дека отворени за граѓаните ќе бидат сите седум канцеларии на Народниот правобранител […]