fbpx

Tags : население

Денеска почна масовната вакцинација на населението од струмичко

Утрово од 08:00 часот почна масовната вакцинација на населението од струмичко во регионалниот пункт во спортската сала во ООУ „Никола Вапцаров“. Како што беше претходно најавено барањето на општина Струмица и надлежните здравствени инстутуции беше прифатено од страна на Министерството за здравство и од денес граѓаните од струмичко можат да се вакцинираат тука. Како што […]

Собранието го усвои Законот за заштита на населението од заразни

Собранието вечерва ги усвои измените и дополнувањата на Законот за заштита на населението од заразни болести и истиот ќе стапи на сила по објавување во Службен весник. Законот предвидува носење лична заштита на лицето и тоа: респираторна маска, хируршка маска за еднократна употреба, текстилна маска за повеќекратна употреба, свилена марама или шал, памучна марама или […]