fbpx

Tags : носење

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Секторот за внатрешни работи Струмица ги информира возачите дека од денеска (15.11.2023 година) започнува периодот на задолжително носење зимска опрема во возилата, кој ќе трае до 15 март следната година. Под зимска опрема се подразбира:– За возила до 3500 кг: зимски гуми на сите тркала со минимална длабочина на шарите од 4 мм или летни […]