fbpx

Tags : НУЦК „Антон Панов“

Актерката Танкица Стојанова нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“

Актерката Танкица Стојанова од Министерството за култура е назначена за нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“ Струмица. Стојанова доаѓа на местото на досегашниот в.д. директор Боби Ѓошиќ. Таа е дел од ансамблот на Театарот „Антон Панов“ и до изборот на нов директор ќе раководи со оваа установа.

Управниот суд ја поништи одлуката на Министерството за култура за

Управниот суд донел пресуда на 8 минатиот месец Министерството за култура да ја повтори постапката за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“, уважувајки ја тужбата на двете одбиени кандидатки, Јасмина Пијанманова и Оливера Аризанова Мансбарт. Одлуката на судот ја објави Иницијативата „Култура или Фис-култура“, во која членуваат актери од струмичкиот театар. Тие во изминатиот […]