fbpx

Управниот суд ја поништи одлуката на Министерството за култура за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“

 Управниот суд ја поништи одлуката на Министерството за култура за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“

Управниот суд донел пресуда на 8 минатиот месец Министерството за култура да ја повтори постапката за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“, уважувајки ја тужбата на двете одбиени кандидатки, Јасмина Пијанманова и Оливера Аризанова Мансбарт.

Одлуката на судот ја објави Иницијативата „Култура или Фис-култура“, во која членуваат актери од струмичкиот театар. Тие во изминатиот период организираа повеќе протести во Струмица и Скопје и бараа од ресорното министерство да ја поништи одлуката за избор на директор.

Во продолжение пресудата на Управниот суд:

Share via
Copy link