fbpx

Tags : директор

Љупче Љачев именуван за нов директор на „Комуналец“

-Денеска го именував Љупче Љачев за нов директор на ЈПКД „Комуналец“ Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Човек кој има долгогодишно искуство во јавниот сектор, посветен финансиски работник.Сакам од срце да се заблагодарам на досегашниот директор Зоран Георгиев, за несебичната посветеност кон претпријатието и вработените, за сите успеси со кои сите ние како граѓани […]

Србинот Симиќ генерален директор на АП Брера Струмица

Управата на ФК ,,АП Брера Струмица“ одлучи за генерален директор да го назначи Јован Симиќ од Белград соседна Србија, кој со своето искуство ќе придонесе за подигнување на стандардите во нашиот клуб на организациски, логистички но и резултатски план. Симиќ има повеќегодишно искуство на фудбалски план во Србија. Го има основано клубот „Миљаковац“ а претходно […]

Иван Стаменовски нов директор на ЈП „Паркиралишта“ Струмица

Од вчера нов директор на ЈП „Паркиралкишта“ Струмица е диплмираниот инжинер по електротехника, Иван Стаменовски. Вработен е во ова претпријатие и го замени досегашниот директор Митко Бујуклиев. Новиот директор најавува средување на неправилностите во паркирањето, транспаретно работење, подобрување и поквалитетно извршување на услугите што ги дава ова јавно претпријатие. Со одлука на градоначалникот Костадин Костадинов […]

Јавно извинување од поранешниот директор на НУ „Завод и Музеј

            Јас Ацо Манински, поранешен директор на НУ Завод и Музеј Струмица му се извинувам на  ДППТУ МАКАУС – Благоја,  Дooeл, на ул. „Петар Делјан“, бр. 6, 1.000 Скопје за искажаниот сомнеж, искажан во момент на афект на прес конференција на 12.12.2021 година. Имено, во таа прилика, а во врска со блокираната сметка на НУ […]

Разрешен директорот на струмичкиот Завод и Музеј, тој се сомнева

Министерката за култура на 10 овој месец го разрешила Ацо Манински од дожноста директор на НУ „Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј Струмица“ заради неостварување на програмата за работа на установата, како и работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со закон. На денешната […]

Средба на градоначалникот Костадинов со директорот на „Паркиралишта“

Третманот на паркирањето во Струмица е една од приоритетните теми од која зависи секојдневното и нормално функционирање на жителите и самиот град, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Со Директорот Митко Бујуклиев ја имавме првата работна средба на која беа поставени јасни цели и задачи со кои ќе се контролира паркирањето во Струмица од секоја […]

Управниот суд ја поништи одлуката на Министерството за култура за

Управниот суд донел пресуда на 8 минатиот месец Министерството за култура да ја повтори постапката за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“, уважувајки ја тужбата на двете одбиени кандидатки, Јасмина Пијанманова и Оливера Аризанова Мансбарт. Одлуката на судот ја објави Иницијативата „Култура или Фис-култура“, во која членуваат актери од струмичкиот театар. Тие во изминатиот […]