fbpx

Tags : обука

„Планетум“ обучува средношколци од Струмица како да се справат со

Еколошкото друштво „Планетум“ од Струмица денеска организираше работилница за обука за ученици од трите средни училишта како да се справат со загадувањето на амбиенталниот воздух во Струмица. Еколошкото друштво ја организираше денешната работилница во рамки на реализицијата на проектот „Чист воздух, едуцирај и делувај!“, кој е финансиски подржан од проектот „Справување со загадувањето на воздухот“ […]

Градоначалникот Костадинов присуствуваше на завршувањето на обуката за велосипедски водич

Како дел од процесот за унапредување на вело-културата во Струмица, во текот на месец октомври и почетокот на ноември, се одржа 10 дневна обука за велосипедски водич. Градоначалникот Костадин Костадинов синоќа присуствуваше на последнoто предавање од обуката за велосипедски водичи. Во рамките на настанот, а во контекст на транспарентното креирање на буџетот на Општината за […]

Младински организации два дена се обучуваат за пристап до европски

Директорката на Европската младинска фондација (European Youth Foundation) Гордана Берјан, директорот на „ЕРАЗМУС +“, Марко Ѓоргиевски, советникот за млади и младинска политики во Владата на РСМ, Ѓорги Тасев и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски во Струмица се обратија на дводневната обука за претставници на форми на младинско организирање. -Денешниот настан е […]

Продолжуваат обуките на пожарникарите од Југоистокот

Дел од доброволните и професионалните пожарникари од југоистокот на Р.С. Македонија и југозападот на Р. Бугарија, вчера и денес (3ти и 4ти Ноември 2022) присуствуваат на третата специјализирана обука во Банско, Република Бугарија, од вкупно шест предвидени модули на специјализирани обуки како дел од активностите на проектот “Прекугранична соработка во справување со шумски пожари”, соопштија […]

Jавен повик за учество на обука „Јас сум потрошувач и

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ во рамки на проектот „Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари“, поддржан од Општина Струмица ќе организира обука за 20 граѓани на општина Струмица кои ќе се запознаат со нивните права како потрошувачи, како да развијат свест, вештини, знаења и да имаат информации за производите што ги купуваат, […]

Тројца струмички пожарникари учествуваат на обука за спасување од урнатини

Во периодот од 18-22 октомври тројца пожарникари-спасители од ТППЕ Струмица, припадници на Републичкиот тим за брз одговор за пребарување и спасување од урнатини, учествуваат на обуката за спасување од урнатини која ја спроведуваат експерти од Дирекцијата за цивилна заштита на Франција. На обуката присуствуваат и претставници од Министерството за внатрешни работи, од Министерството за одбрана, […]

Црвен крст Струмица: Почна обуката за помош и нега на

Денеска во просториите на Црвен крст Струмица почна обуката за помош и нега на стари лица и лица со попреченост, финансирана од Светска банка преку Министерство за труд и социјална политика. Обуката е дел од проектот за подобрување на социјалните услуги во општините Ново Село и Василево. Вклучени се вкупно 14 кандидати од овие две […]

Реализирана обуката „Социјален клуч за старт ап“

Во периодот од први до четврти март 2021 година во просториите на Дом на АРМ Струмица се реализираше обуката “Социјален клуч за старт ап”. На обуката присуствуваа 16 млади ентузијасти, идни млади социјални претприемачи кои се запознаа со концептот на социјалното претприемништво, еко-системот на социјално претприемништво, дизајнирано мислење како методлогија за кристализирање на бизнис идеите. […]

Во струмичкиот Црвен крст во тек е првиот циклус за

Во Општинската организација на Црвен крст Струмица во тек е првиот циклус на обуки за негуватели и негувателки  на стари лица и лица со попреченост поддржана од Австриска развојна агенција, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. На обуката учествуваат 15 кандидати, кои по завршување на истата ќе се стекнат со сертификат. Услугата помош и […]

„Еврохаб“ објави повик за обука за социјално претприемништво

Здружението за одржлив развој „Еврохаб агенда“ Струмица објавува повик за учесници на обуката за социјално претприемништво старт ап. -Денес, во период на економска рецесија, социјалната економија во меѓународни рамки е една од главните прашања и е во фокус во европската јавна политика. Причината за ова е бидејќи социјалната економија се бори против социјалната исклученост и […]