fbpx

Tags : општина Василево

Заменикот министер за труд и социјална политика, Енвер Хусејин во

Денес, градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, беше домаќин на заменик министерот за труд и социјална политика Енвер Хусијен, кој беше во работна посета на Општината, соопштија од локалната самоуправа. -На состанокот  во кабинетот на Градоначалникот главно се разговараше за тековните состојби и проблемите во работењето со кои се соочува детската градинка „Прва радост“ во […]

Општина Василево преку Проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“, до самостојно снабдување

-Општина Василево официјално стана дел од проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“ финансирaн преку Грантовата шема на проектот „Одржлив и инклузивен регионален развој“ финансиски поддржан од страна на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Амбасада во вкупна вредност од 22.899.786,00 денари.“, информираше преку својот ФБ профил,  https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општин Василево Славе Андонов, во врска со одобрувањето средства […]

Општина Василево забрзано ги решава предметите за легализација

Во општина Василево, денес беше издадено четириесетото решение за  легализација односно утврдување на правен статус на бесправен објект, од почетокот на мандатот на градоначалникот Славе Андонов. „Оваа бројка на комплетно завршени постапки за легализација на бесправно изградени обкјекти е показател за сериозниот и професионален пристап што како локална самоуправа го имаме во работата  и третманот […]

Советот на општина Василево донесе одлука за изработка на урбанистички

Во општина Василево, на четири локации од кои  две во населеното место Нова Маала и по една во населените Ангелци и Добрашинци, планирана е изградба на соларни фотоволтаични електрани. За таа цел, на последната  одржана седница,  на предлог на градоначалникот, Советот на општина Василево ги усвои предложените Иницијативите за изработка на урбанистички проекти во населените места Добрашинци, […]

Општина Василево склучи договор за соработка со Независниот синдикат на

„Ми претставува особена чест што денес склучивме договор за соработка со синдикалната подружница при Независниот синдикат на полицијата при Струмица, претставувана од претседателот Миле Милески“, информираше градоначалникот нса општина Василево Славе Андонов преку својот ФБ профил https://www.facebook.com/slave.andonov. Согласно Договорот потпишан со претседателот на синдикалната подружница од Струмица, Миле Милески, општина Василево,  по предлог на Комисија формирана […]

Советот на општина Василево го донесе Буџетот за 2022 година

Буџетот на општина Василево за наредната 2022 година, тежок 154 667 000  денари, беше усвоен од Советот на општина Василево на редовната четврта седница одржана на 23.12.2021 година.  Според образложението дадено од градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, Буџетот за 2022 година е Буџет за финансиска стабилизација на општината  која е во многу лоша состојба, […]

Советот на општина Василево ги донесе Програмите за наредната година

На својата редовна трета седница, одржана на 13.12.2021 годиина Советот на општина Василево едногласно,  со консензус ги донесе Програмите за работа на општина Василево за наредната 2022 година. По јавно искажаниот став од страна на координаторот на советничката група од СДСМ  и коалицијата Најдоброто за мојата општина, Крсте Панев,  дека советниците од оваа коалиција ќе […]

Црвен крст Струмица почна со делење хигиенски пакети и лектири

Волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска почнаа со  делење  3.000 хигиенски пакети и лектири за деца до 12 години од турска и македонска националност. Хигиенските пакети се наменети за семејствата, а оние што имаат деца добиваат и комплет лектири на турски и на македонски. Денес беа опфатени 93 семејства во селата Доброшинци […]