fbpx

Tags : ослободување Струмица

Одбележана 78 годишнината од ослободувањето на Струмица

Струмица денеска слави 78 години од своето ослободување. По тој повод општина Струмица организираше пригодна свеченост на Спомен костурницата на паднатите борци, а за значењето на овој голем ден зборуваше Дениза Стамболиева, член на Советот на општина Струмица. -Седумдесет и осум години слободна Струмица се 78 години непречен развој, тоа се 78 години безрезервна љубов […]