fbpx

Tags : основни училишта

Почнаа Малите олимписки игри за учениците од основните училишта

Денеска во спортските сали и терени во Дојран, Богданци и Валандово почнаа малите олимписки игри за учениците од основните училишта. Денеска и утре ќе се натпреваруваат 500 ученици од 40 училишта во пет спортски игри-кошарка, ракомет, одбојка, фустал и фудбал во машка и женска конкуренција. Игрите за отворени во спортската сала „Млаз“ во Богданци ги […]

Ученици од три основни училишта во посета на Детското село

Ученици од основните општински училишта „Маршал Тито“ и „Никола Вапцаров“ од Струмица и „Маршал Тито“ од Муртино, согласно Проектот за интеркултурна размена на ученици од основните училишта во општина Струмица „Јакнење на мултиетничката соработка со општините“ со кој градоначалникот Костадин Костадинов има склучено меморандум за соработка, престојуваа во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија. Во […]

Општина Струмица: Упис на првачиња ќе се врши во мај

Одделението за образование при општина Струмица, согласно Законот за основно образование ги известува родителите дека во месец мај ќе се врши упис на ученици во прво одделение за учебната 2022/2023 година во сите општински основни училишта. Во прво одделение на основното училиште родителот, односно старателот е должен да го запише детето кое до крајот на […]

Во основните училишта во Струмица се гледа детскиот филм „Ана

Деновиве низ основните училишта на територијата на општина Струмица се гледа првиот дел од едукативната видео приказна „Ана и дружината“. -Видеото е наменето за децата од прво до петто оделение и има за цел да ги едуцира дечињата со тоа што ќе поттикне интерес за поставување прашања од тоа што ќе им биде презентирано или […]