fbpx

Tags : осветлување

Заменето е осветлувањето во подземната сообраќајница во Струмица

Заврши реконструкцијата, односно замената на тунелското осветлување во подземната сообраќајница под плоштадот „Гоце Делчев“. Според директорот на Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, Иван Стаменовски, со реконструкцијата е подобрена функционалноста и фотометриската распределба на осветлувањето. Извршена е замена на сите дотраени тела кои користеа натриумови светилки со моќност од 250W. Поставени се нови 93 светилки за тунелско […]

Со осветлување на општинската зграда во сино Струмица го одбележува

Со осветлување на општинската зграда во сино вечерва во Струмица почна одбележувањето на на 2 април, Меѓународниот ден на децата со аутизам. Поддршка на одбележувањето дадоа министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и Kоординаторот за имплементација на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост, Спасе Додевски. -Во Струмица дојдов да ја […]

Се поставува енергетски ефикасно осветлување во Турското маало

На улиците „5 ноември“, потег од пресек со улица „Крушевска Република“ до улица „Бетовенова“ и улицата „Бетовенова“ до пресек со улица „Спиро Захов“се поставуваат нови 33 столбови со модерно и енергетски ефикасно ЛЕД осветлување. -Висината на грантот е 8,3 илјади евра, а изведувач на проектот е фирмата „Елко –Инг“, а краен рок за изведување на […]