fbpx

Tags : пасоши

Бојмацалиев: Внатрешна контрола треба да утврди каде е грешката со

Денеска, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, во одговор на новинарско прашање, за време на неговата посета на Дојран, истакна дека внатрешна контрола на МВР треба да утврди каде е грешката зошто не се издаваат веќе готовите пасоши на граѓаните. „Јас не спорам дека е зголемен бројот на пасошите кои се подготвуваат, туку […]

МВР: Возачките дозволи и пасошите со Република Македонија нема да

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека од 00 часот на 13 февруари 2024 година, согласно веќе донесените законски измени, а во врска со Преспанскиот договор, престануваат да важат патните исправи со името Република Македонија и во важност ќе бидат само патните исправи со името Република Северна Македонија. Ги замолуваме граѓаните со стари патни […]