fbpx

Tags : пестициди

Здравјето на потрошувачите од неконтролирана употреба на пестициди треба да

Веста дека фармацевтско-хемискиот гигант „Баер“ ќе исплати 10,9 милијарди долари како спогодба за илјадниците тврдења дека неговиот популарен хербицид „раундап“ предизвикува рак во нашите медиуми помина скоро незабележено. Можеби тоа се должи на фактот што такви судски процеси кај нас не се паметат и не се интересни, а можеби и заради ниското ниво на свеста […]