fbpx

Tags : Пјаченца

Видео:Спортски турнир во Пјаченца во чест на трагично загинатите братучеди

Пјаченца се разбуди со веста за трагедија, 26-годишниот Методиј Витанов и неговата 24-годишна братучетка Марија Витанова, кои загинаа во сообраќајна несреќа во Виа Гадолини. https://www.liberta.it/news/cronaca/2022/06/11/resta-il-dolore-ma-anche-la-forza-di-ricordare-torneo-in-memoria-di-metodij-e-marija/?fbclid=IwAR3Hrxy2jYNe2Ll_-2xKNSSTEMT4DCNp75s9w4IYJ35qHiEsspRfXwd1BSc Девојката беше ќерка на македонскиот конзул во Венеција, Стојан Витанов, додека момчето, син на братот на Стојан, Ацо, пораснало и работело во Пјаченца. Македонската заедница во Пјаченца денеска одлучи да […]

Нашинец од Пјаченца кој го фатил Светиот крст собраните пари

Зоран Горгиев од Просениково, кој го фати крстот на Водици во Пјаченца-Италија, собраните средства во износ од 680 евра ги донираше на социјално ранливи семејства од општина Босилово. Единаесет семејства од Босилово добија пакети со основни прехранбени продукти. -Во името на граѓаните на општина Босилово изразувам благодарност до Зоран Горгиев и неговото семејство за помошта, […]