fbpx

Видео:Спортски турнир во Пјаченца во чест на трагично загинатите братучеди Марија и Методиј Витанови

 Видео:Спортски турнир во Пјаченца во чест на трагично загинатите братучеди Марија и Методиј Витанови

Пјаченца се разбуди со веста за трагедија, 26-годишниот Методиј Витанов и неговата 24-годишна братучетка Марија Витанова, кои загинаа во сообраќајна несреќа во Виа Гадолини.

https://www.liberta.it/news/cronaca/2022/06/11/resta-il-dolore-ma-anche-la-forza-di-ricordare-torneo-in-memoria-di-metodij-e-marija/?fbclid=IwAR3Hrxy2jYNe2Ll_-2xKNSSTEMT4DCNp75s9w4IYJ35qHiEsspRfXwd1BSc

Девојката беше ќерка на македонскиот конзул во Венеција, Стојан Витанов, додека момчето, син на братот на Стојан, Ацо, пораснало и работело во Пјаченца.

Македонската заедница во Пјаченца денеска одлучи да ги памети нив со спортски турнир на теренот на православниот парохиски центар „Сан Бартоломео“. Еден против друг се натпреваруваа осум екипи од деца и возрасни, потоа следуваше доделување на наградите и  медалите со изгравирана фотографија од двајцата млади.

Share via
Copy link