fbpx

Tags : Почест

Димитар Џорлев освои „Златна почест“ на светски натпревар за астрономија

Димитар Џорлев, ученик во средното училиште „Јане Сандански“ од Струмица ја освои наградата „Златна почест“ на Меѓународниот натпревар за астрономија и астрофизика, пренесува fakulteti.mk Во голема конкуренција на ученици од 80 држави, Џорлев го доби признанието што го добија само 2 отсто од учесниците. Тој ја освои и Националната награда за најдобар учесник од Македонија. Џорлев ја […]