fbpx

Tags : политички партии

Секуловски: политичките партии придонесуваат кон зголемување на дезинформациите

Политичките партии придонесуваат кон зголемување на дезинформациите и тоа на следниот начин: 1. Преку платена политичка програма каде само за локалните избори во 2021 година партиите имаат исплатено над 5.1 милиони евра јавни пари во приватни медиуми за партиска пропаганда. Освен во радиодифузерите политичките партии имаат платено на над 195 онлајн медиуми, а голем дел […]