fbpx

Tags : празници

Арапов: СВР Струмица презема мерки за нормално прославување на празниците

-Во пресрет на претстојните Новогодишни и Божиќни празници Секторот за внатрешни работи Струмица презема мерки во насока на одржување на поволна безбедносна состојба во областа на јавниот ред и мир, криминалитетот и сообраќајот.Како и претходните години, така и оваа, полициските службеници при редовно извршување на службените задачи плански ќе бидат поставени на локации каде се […]

МВР:граѓаните анонимно можат да пријават групирање и организирано прославување на

Во насока на доследно и целосно почитување на уредбите на Владата на Република Северна Македонија, односно мерките и активностите за справување со пандемијата со коронавирус, Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека е ставен во функција бесплатниот телефонски број 0800-00-201  и меил адресата  mvrinformaciiuslugi@moi.gov.mk, на кои граѓаните анонимно можат да пријават групирање и организирано прославување […]