fbpx

Tags : пречистителна станица

Шукова од Гевгелија: Повеќе компонентниот проект за изградба на пречистителна

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова, заедно со амбасадорката на Швајцарија, Вероник Улман, амбасадорката на Грција, Софија Филипиду и градоначаникот на Општина Гевгелија, Андон Сарамандов, денес ја посетија локацијата на пречистителната станица за отпадни води во Гевгелија и направија увид во реализираните активности од последната фаза на проектот: чистење и затварање на дивата депонија […]

Почна реконструкцијата на колекторскиот систем и новата пречистителна станица во

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска присуствуваше и се обрати на настан по повод почеток на санација и реконструкција на колекторски систем и отпочнување на постапка за изградба на нова пречистителна станица во Дојран. На настанот присуствуваа и се обратија и министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, амбасадорот […]